EQ: nye merket for elektrisk mobilitet.

På bilutstillingen i Paris presenterte Mercedes-Benz sitt nye varemerke for elektrisk mobilitet, EQ. Navnet EQ står for «Electric Intelligence» og er avledet av Mercedes-Benz’ merkeverdier «Emosjon og intelligens“. Det nye merket omfatter alle de vesentlige sidene ved kundeorientert elektrisk mobilitet, og favner videre enn bare bilen. EQ tilbyr et omfattende elektromobilt økosystem av produkter, tjenester, teknologier og innovasjoner. Dermed dekkes hele spekteret fra elbiler via veggbokser og ladetjenester til energilagring i hjemmet. Konseptmodellen «Concept EQ», som antagelig ikke er helt ulik den kommende produksjonsmodellen, fikk sin verdenspremiere i Paris.

Før dette tiåret er slutt, kommer den første EQ-produksjonsmodellen i SUV-segmentet på markedet. Deretter følger en modelloffensiv som gradvis vil utvide Mercedes-Benz Personbils portefølje av biler med elektrisk drift.EQ: Full oversikt for kundene.

EQ-porteføljen omfatter alle fremtidige biler med batterielektrisk drift samt de tilhørende produktene og tjenestene fra Mercedes-Benz. Som oppfinner av bilen gir vi dermed kundene god oversikt over en stadig voksende portefølje.

For biler med elektrisk drift tilbyr Mercedes-Benz alt i dag en passende ladeinfrastruktur, herunder en veggboks som hurtigladestasjon hjemme, den kostnadsfrie appen «Charge&Pay» for komfortabel lading på offentlige ladestasjoner og, for huseiere og bedrifter, stasjonære energilagre for strøm fra solcelleanlegg. Alle disse produktene og tjenestene vil i fremtiden samles under EQ. Dermed skaper Mercedes-Benz et konsekvent og tydelig image for bærekraftige produkter og tjenester med stjernen.Utstillingsmodell i Paris: «Concept EQ».

Med «Concept EQ» viser Mercedes-Benz hvordan elbilen snart kan legge seg over i forbikjøringsfilen. Konseptstudien har form av en sportslig SUV-coupé og gir et glimt av en ny generasjon biler med batterielektrisk drift. Dynamisk eksteriørdesign og ny elektrisk estetikk understreker at fokus er på kraftfull elektrisk fremdrift. To elmotorer med en samlet systemeffekt som kan økes til opptil 300 kW (408 hk) ved hjelp av skalerbare batterikomponenter, og permanent firehjulsdrift gir god kjøredynamikk.

Med en rekkevidde på opptil 500 km og den sikkerheten, komforten, funksjonaliteten og konnektiviteten Mercedes-Benz er så kjent for, oppfyller «Concept EQ» alle krav til moderne, bærekraftig mobilitet. Også innvendig byr bilen på innovative løsninger, blant annet et helt nytt interiørkonsept. «Concept EQ» fikk sin verdenspremiere på bilutstillingen i Paris, og bærer bud om det nye produktmerket fra Mercedes-Benz for elektrisk mobilitet, EQ.CASE: Connected, Autonomous, Shared, Electric.

«Hos Mercedes-Benz hviler fremtidens mobilitet på fire søyler: Connected, Autonomous, Shared og Electric. «Concept EQ» kombinerer alt dette», sier dr. Dieter Zetsche, styreleder i Daimler AG og leder for Mercedes-Benz Cars. Utslippsfrie biler er fremtiden. Og vårt nye merke EQ omfatter mye mer enn bare selve elbilen. EQ står for et omfattende elektrisk økosystem av tjenester, teknologier og innovasjoner. Den nye generasjonen elbiler kommer til å basere seg på en arkitektur som er utviklet spesielt for batterielektriske modeller, og som er skalerbar på alle måter, og kan brukes til alle modeller.Design med ny elektrisk estetikk.

«Concept EQ er både «hot» og «cool»», sier Gorden Wagener, sjefsdesigner hos Daimler AG. «Det fascinerende ved dette er den nye fortolkningen av designfilosofien vår som legger vekt på harmonisk formgivning. Resultatet er en avantgardistisk, moderne og selvstendig elektrisk estetikk. Samtidig er den visjonære utstillingsbilens minimalistiske design progressiv.“ Den monolittiske grunnformen til «Concept EQ» kombinerer SUV-genene med en dynamisk coupé-karakter og elementer fra Shooting Brake i hekkområdet.Kraftfulle og rendyrkede proporsjoner.

De skrånende og langstrakte sidevinduene bidrar til de kraftfulle og rendyrkede proporsjonene. Den nye elektriske estetikken er et resultat av den flytende overgangen fra det glinsende sorte panseret, via frontruten og til det mørktonede panoramataket – en spennende kontrast til lakkeringen i alubeamsilver. Diskrete karosserispalter, skjulte vindusviskere, kameraer i stedet for utvendige speil, og bortfall av vanlige dørhåndtak understreker den langstrakte og dynamiske silhuetten.Interiør: Avantgardistisk og funksjonelt.

Førerplassen er innrettet etter førerens behov, med fokus på ukomplisert, berøringsbasert betjening og en nyskapende elektrisk estetikk. Kupeen bærer dessuten konsekvent preg av eksteriørets karakteristiske kjennetegn. Instrumentpanelet med det store, svevende widescreen-displayet har en asymmetrisk design spesielt tilpasset føreren. Interiøret i «Concept EQ» preges av moderne luksus, noe som særlig kommer til uttrykk i et helt nytt brukergrensesnitt.
Det forbinder følelser og intelligens med brukervennlighet og har, bortsett fra setejusteringen, ingen klassiske brytere og knapper. Midtkonsollen er innrammet i roségull og virker som den svever: Den klarer seg uten mekaniske betjeningselementer og er utstyrt med berøringsfølsomme elementer. På samme måte som med touch control-elementene i rattet betjener føreren også klimaautomatikken og infotainmentsystemet med én finger.EQ: Det nye merket for elektromobilitet.

«Concept EQ» er en produksjonsmodell-liknende studie som gir et glimt av en elbilarkitektur for batteridrevne modeller. Dieter Zetsche: «Den elektriske smart var i 2007 en pioner på elbilområdet. Nå trykker vi litt hardere på gassen. Vi er klare til å starte en elektrisk offensiv som vil omfatte alle bilsegmenter fra kompakt- til luksusklassen.“

De kommende modellene representerer det vesentlige innenfor moderne elektrisk mobilitet – kombinasjonen av attraktiv design, uvanlig kjøreglede, god brukbarhet i hverdagen og maksimal sikkerhet, typisk for alle kjøretøy fra oss som oppfant bilen.

Reservasjon av plass i køen for bestilling av nye Mercedes-Benz EQC

På grunn av stor etterspørsel etter den nye fullelektriske konseptbilen Mercedes-Benz Concept EQ får du anledning til å foreta en reservasjon av plass i køen når det åpnes for kundebestilling av den nye produksjonsmodellen Mercedes-Benz EQC. Reservasjonen gir deg prioritet og en plass i køen når Mercedes-Benz åpner for kundebestilling av den ferdige produksjonsmodellen. Reservasjonen er personlig og du har ikke anledning til å gjøre en reservasjon for andre. Våre forhandlere og kundebehandlere kan assistere deg med reservasjonen, men har ikke selv anledning til å reservere plassen for deg.Det er kun tillatt å reservere inntil én -1- plass pr. person. Interessenter har mulighet til å kansellere reservasjonen og motta penger tilbake på kortet du betalte med helt frem til endelig kjøpskontrakt er signert. Kanselleringen må skje skriftlig og av interessenten selv til vårt kundesenter på e-post mercedes-benz@bos.no.

Hva er en konseptbil og hva er ferdig produksjonsmodell? 

Reservasjonen gjelder en konseptbil, Concept EQ. Det vil si at spesifikasjoner og utseende på produksjonsmodellen vil variere fra de opplysningene om konseptbilen du finner på Mercedes-Benz’ hjemmeside på reservasjonstidspunktet. Du vil motta informasjon om hvordan den endelige produksjonsmodellen, Mercedes-Benz EQC, blir så snart denne informasjonen foreligger. Du kan deretter velge om du ønsker å kjøpe bilen og inngå kjøpsavtale med forhandler. Les mer om konseptbilen under «Om Concept EQ».

Reservasjonsbeløp

For at din plass i køen skal gjøres gjeldende må du betale et reservasjonsbeløp på kr. 20.019 til oss. Når betalingen av reservasjonsbeløp er gjennomført mottar du skriftlig bekreftelse på e-post fra oss på din reservasjon.

Du kan når som helst trekke din reservasjon og få hele reservasjonsbeløpet tilbakebetalt på kortet du betalte med, så fremt du ikke har inngått en kjøpsavtale med forhandler.

Vi vil plassere reservasjonsbeløpet på separat konto, men ikke betale renter på beløpet. Reservasjonen din kan ikke overdras til annen part eller overføres uten skriftlig samtykke fra Mercedes-Benz Norge. Ved å foreta reservasjon på Mercedes-Benz EQC aksepterer du at Mercedes-Benz Norge ved Bertel O. Steen AS kan utbetale reservasjonssummen tilbake til kortet du betalte med i forbindelse med at du inngår kjøpskontrakt med forhandleren.

Hvordan vet jeg at betalingen min har gått igjennom?

Så snart du har betalt depositumet i banksystemet vil du få opp en bekreftelsesside som gir deg et transaksjonsnummer og et reservasjonsnummer/bestillings ID. Du vil også få tilsendt en bekreftelse på e-post som inneholder ditt reservasjonsnummer/bestillings ID som sier noe om hvilken plass du har i køen samt ditt transaksjonsnummer dersom du skulle ha behov for å kansellere. Dersom du har spørsmål til betalingen eller ønsker å kansellere kontakt kunderservice på e-post: mercedes-benz.no eller telefon: 22 23 08 00. Kansellering må skje skriftlig på e-post og av interessenten personlig.

Kjøpskontrakt og tilbakebetaling av reservasjonsbeløp

Denne reservasjonen gir deg en prioritert plass i kø for bestilling av produksjonsmodellen Mercedes-Benz EQC. Reservasjonen utgjør ikke et kjøp eller en endelig bestilling, kun en forhåndsreservasjon. Kjøpet gjennomføres ved at du inngår en kjøpskontrakt med din valgte forhandler. Når kjøpskontrakt er inngått med en autorisert Mercedes-Benz -forhandler må interessenten/kunden selv sende en skriftlig e-post til mercedes-benz@bos.no med bekreftelse på kjøpskontrakt, bestillings-ID og transaksjons-ID. Så snart dette er gjort vil beløpet overføres tilbake til kunde.. Din valgte forhandler vil kontakte deg når fabrikken åpner for bestilling av produksjon av Mercedes-Benz EQC, utarbeide en kjøpskontrakt til signering og foreta en bestilling av bilen med ønsket utstyr. Mercedes-Benz Norge / Bertel O. Steen AS har rett til å henvise deg til en annen enn din valgte forhandler når kjøpskontrakt skal inngås.

Kansellering av reservasjonen

Kansellering gjøres skriftlig og av interessenten personlig via e-post til mercedes-benz@bos.no. Dersom du har spørsmål vedrørende kansellering eller reservasjonsordningen, ta kontakt med kundeservice på mercedes-benz@bos.no eller på telefon: 22 23 08 00. Dersom du velger å kansellere din reservasjon vil du også miste din plass i køen.

Jeg ønsker å kansellere min reservasjon av EQ. Hvordan gjør jeg dette?

For å kansellere din reservasjon og plass i køen til nye Mercedes-Benz EQ må du sende en skriftlig e-post om at du ønsker å kansellere til vårt kundesenter på mercedes-benz@bos.no og oppgi din bestillings ID og transaksjonsnummer. Så snart dette er gjort vil en kundebehandler ta kontakt med deg og bekrefte at betalingen din er tilbakebetalt. Du mister da din plass i køen. Tilbakebetalingen vil normalt ta 2-4 arbeidsdager.

Levering

Vi vil løpende oppdatere alle som har reservert bil straks vi kan være mer spesifikke på leveringstid. Vi tar forbehold om at opplysningene om levering kan endres.

Vi vil bestille produksjon av bilen din basert på din plass i køen. Da leveringstid kan påvirkes av ulike forhold, som for eksempel geografisk område for levering, spesifikasjoner du velger til bilen din og tilhørende produksjonstid, kan leveringstiden avvike fra din plass i køen. Merk at importør vil sette av et begrenset antall biler til interne formål før kundeutlevering starter.

Pris

Prisen på Mercedes-Benz EQC vil ikke være klar før det åpnes for endelig bestilling, men vi er trygge på at den blir konkurransedyktig i sitt segment.

Dersom jeg lurer på bilens pris, spesifikasjoner, leveringstid etc. Hvem kontakter jeg da?

Per i dag foreligger kun informasjon om konseptbilen «Concept EQ» som produksjonsmodellen vil slekte på. Produksjonsmodellen vil bli en elektrisk premium-SUV i GLC-størrelse med konkurransedyktige egenskaper og priser. Konkret informasjon om produksjonsmodellen vil foreligge ved offisiell salgsstart og ved kontraktsinngåelse. Mercedes-Benz Norge og/eller forhandler vil kontakte deg så snart mer informasjon foreligger.  Les mer om konseptbilen under «Om Concept EQ».

Hvor mange biler kan jeg reservere?

Det er kun tillatt å reservere en (1) bil per kunde. Dette for å unngå spekulasjon. Det er ingen forskjell på om du er en privat eller næringskunde.

Personvernopplysninger

Mercedes-Benz i Norge tilhører Bertel O. Steen AS. Bertel O.Steen er glade for at du besøker våre nettsider og viser interesse for konsernet, og for reservasjon av Mercedes-Benz EQC. Vi tar personvern på alvor og vil gjerne at du skal føle deg trygg når du besøker våre nettside. Bertel O. Steen er behandlingsansvarlig ved behandling av dine personopplysninger. Vi behandler personopplysningene som vi samler inn om deg i samsvar med gjeldende personvernlovgivning. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at Bertel O. Steens websider kan inneholde lenker til andre annonsører, som ikke er omfattet av denne personvernerklæringen.

Hvordan samler vi inn opplysninger om deg?

I forbindelse med at du gjennomfører reservasjon av Mercedes-Benz EQC samler vi inn ditt navn, telefonnummer, adresse, e-postadresse, samt betalingsinformasjon.

I tillegg lagrer vi informasjon som du sender oss samt kommunikasjon mellom deg og oss, dersom du tar kontakt med oss.

Når du besøker våre nettsider lagrer nettserveren vår din IP-adresse, samt informasjon om hvilken nettside du var inne på før du gikk inn på vår nettside, hvilke områder på vår nettside du går inn på, dato for når du besøkte nettsiden og hvor lenge besøket varte.

Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger

Vi behandler dine personopplysninger fordi det er nødvendig for å kunne gjennomføre din reservasjon av Mercedes-Benz EQC.

Bruk av dine personopplysninger i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester gjør vi kun dersom vi har innhentet samtykke fra deg til dette.

Hvordan bruker vi personopplysninger om deg?

Vi trenger de opplysningene om deg som er beskrevet over for å gjennomføre din reservasjon av Mercedes-Benz EQC og for å kansellere reservasjonen din, dersom du velger å kansellere. Det er derfor et vilkår for at du kan foreta en reservasjon at du gir oss de nødvendige opplysningene om deg. Vi bruker også dine opplysninger for å oppdatere deg om status på produksjon av Mercedes-Benz EQC og leveringstid.

Vi vil også bruke dine kontaktopplysninger til å sende deg nyheter og markedsføring om produkter og tjenester Bertel O. Steen tilbyr, dersom du har samtykket til å motta dette.

Hvem deler vi personopplysningene dine med?

Bertel O. Steen deler kun dine personopplysninger internt i konsernet, samt med våre forhandlere og agenter og kun i den utstrekning dette er nødvendig for å oppfylle våre forpliktelser overfor deg og for å kunne gi deg informasjon og markedsføring, dersom du har samtykket til dette. Våre ansatte, forhandlere og agenter er underlagt taushetsplikt.

Vi utleverer kun dine personopplysninger til statlige institusjoner eller myndigheter dersom vi er rettslig pålagt å gjøre dette.

Innsyn, retting og sletting av dine personopplysninger

Det er viktig at opplysningene vi har samlet inn om deg er riktige og oppdaterte. Du har rett til innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg og rett til å be om at vi korrigerer uriktige opplysninger. Du har også rett til å kreve at vi sletter opplysninger vi har lagret om deg, så fremt vi ikke trenger personopplysningene for å gjennomføre reservasjonen din.

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?

Vi vil lagre dine personopplysninger så lenge du har gjeldende reservasjon eller så lenge du har et kundeforhold hos Bertel O.Steen eller våre forhandlere og agenter.

Dersom du har samtykket til å motta informasjon og markedsføring fra oss, vil vi lagre opplysningene inntil du gir beskjed om at du ikke lenger vil at vi skal sende denne type henvendelser til deg.

Markedsføring

Vi vil gjerne informere deg om Bertel O. Steens produkter og ytelser og eventuelt spørre hva du synes om disse. Dette gjør vi kun dersom du har samtykket til det. Dette er frivillig, og du kan når som helst melde deg av å motta denne type henvendelser.

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små filer som blir lagret på enheten din i det du besøker en nettside. Bertel O. Steen bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse ved å ta vare på nøkkelinformasjon om dine preferanser, som for eksempel ved å huske valgene du gjorde på nettsiden slik at det blir tilpasset neste gang du besøker nettsiden. .

De fleste nettlesere godtar automatisk informasjonskapsler. Du kan velge om du vil akseptere informasjonskapsler gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret. Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker.
Dersom du ikke godtar informasjonskapsler, kan det føre til dårligere funksjonalitet på våre nettlesere. Du kan når som helst slette informasjonskapsler som er lagret på datamaskinen din.

Spørsmål eller klager i tilknytning vår behandling av dine personopplysninger

Dersom du mener at vi behandler personopplysninger på en måte som ikke er lovlig, kan du sende en klage om dette til Datatilsynet.

 

Electric now has a Mercedes. Nye EQC.

EQC hadde suksessfull verdenspremiere 4.september i Stockholm. Nå er den endelig klar for serieproduksjon. Med sitt sømløse, klare design fremhever EQC progressiv luksus. Med hensyn til kvalitet, sikkerhet og komfort, er EQC blant elbilene som og imponerer umiddelbart sammen med summen av dens attributter.

Fra 2019 vil Mercedes-Benz lansere 7 helelektrisk EQ-modeller i rask rekkefølge, mens vi fortsetter det vi startet med i 1886; å redefinere mobilitet.

Har du noen spørsmål? Vi hjelper deg gjerne!

Under «Vilkår og betingelser» vil du finne mye nyttig informasjon samt spørsmål og svar rundt reservasjonsløsningen av nye Mercedes-Benz EQC.
Ta gjerne kontakt med vårt kundesenter dersom det er noe du lurer på.

Kundeservice kan kontaktes via:
Epost: mercedes-benz@bos.no
Telefon: 22 23 08 00

Våre åpningstider er mandag til fredag kl. 08-16

Nye Mercedes-Benz EQC

kr.
Vis alle forhandlere

Velg forhandler

Ingen registrering funnet

Velg forhandler